Akva-parkovi za letnje avanture


Kupanje i provod po Srbiji

Vreme čitanja: 3min, 12s| 704 reči

12 Jul
top-deset-akva-parkova-hollywoodland
foto: Akva-park Hollywoodland

Ukoliko tražite mesto da se zabavite i rashladite bez odlaska na more, akva-parkovi su odlično mesto za kupanje i rekreaciju u toplim letnjim danima a ima ih u skoro svim delovima Srbije.Predstavljamo vam 10 najpoznatijih i najpopularnijihh akva-parkova kod nas i pružamo sve potrebne informacije o njima.

Akva-park Hollywoodland, Beograd
Ovaj akva-park se nalazi u Beogradu, na Ledinama i svojim posetiocima nudi brojne aktivnosti kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru. U otvorenom delu ovog kompleksa nalazi se veliki bazen u obliku slova H sa tri tobogana kao i bazen namenjen deci. U zatvorenom delu se nalaze centralni bazen, bazen za decu, djakuzi kade, bazen sa hidro-masažnim sistemom i relaks centar. Cena dnevne ulaznice radnim danima i vikedom iznosi 800 dinara za odrasle i 600 dinara za decu. U ponudi je takođe i noćno kupanje po istoj ceni kao i dnevno.

top-deset-akva-parkova-podina
foto: Akva-park Podina

Akva-park Podina, Sokobanja
Ovaj akva-park je izdrađen u okviru sportsko-rekreativnog centra Podina i nalazi se na samo 1,5 kilomenatara od centra Sokobanje. Ovaj kompleks sadrži poluolimpijski bazen, kupalište za decu i odrasle i bazen sa tri tobogana. Cena celodnevne ulaznice iznosi 400 dinara za odrasle i 300 dinara za decu. Poludnevne ulaznice za period od 15h do 19h iznose 300 dinara za odrasle i 200 dinara za decu. Ukoliko ostajete duže u Sokobanji, postoji mogućnost kupovine nedeljnih i mesečnih ulaznica. Dnevni najam ležaljke se naplaćuje 100 dinara.

top-deset-akva-parkova-s-klub
foto: S klub, Jakovo

S klub, Jakovo
S klub se nalazi u Jakovu, udaljen je 10 km od aerodroma Nikola Tesla i 20 km od Beograda. U ovom akva-parku možete uživati u 8 bazena različitih dubina i 12 tobogana. Cena celodnevne ulaznice za odrasle je 500 dinara po osobi radnim danima i 700 dinara vikednom. Celodnevna ulaznica za decu sa više od 90 cm visine, košta 200 dinara radnim danima, dok je vikednom 300 dinara. Za decu koja iaju ispod 90 cm visine, ulaz je besplatan.

top-deset-akva-parkova-izvor
foto: Akva-park Izvor

Akva-park Izvor, Aranđelovac
Akva-park koji se nalazi na samo sat vremena vožnje od Beograda, u Aranđelovcu, preciznije u Bukovičkoj banji. Ovaj akva-park u svojoj ponudi ima tri bazena sa mineralnom vodom, zanimljive aktivnosti i najviše tobogane u čitavoj Srbiji. Celodnevna ulaznica radnim danima za decu od 3 do 18 godina, studente i lica sa potrebnim potrebama je 500 dinara i 600 dinara vikednom. Za odrasle cena ulaznice iznosi 800 dinara radnim danima i 1000 dinara vikendom.

top-deset-akva-parkova-mlavske-terme
foto: Akva-park Mlavske terme

Akva-park Mlavske terme, Banja Ždrelo
Akva-park u okviru rekreativno-ugostiteljskog centra Ždrelo nalazi se na 13 km od Petrovca na Mlavi. Radi preko cele godine, raspolaže sa 4 bazena na otvorenom i 2 bazena u zatvorenom prostoru. Temperatura vode je od 30-40 stepeni. Cena ulaznice za odrasle, radnim danima i vikendom iznosi 600 dinara, dok je ulaznica za decu 400 dinara. Grupna karta za najmanje deset osoba iznosi 400 dinara.

top-deset-akva-parkova-petroland
foto: Akva-park Petroland

Akva-park Petroland, Bački Petrovac
Akva-park Petroland nalazi se na teritoriji opštine Bački Petrovac, nadomak Novog Sada. Predstavlja najveći turističko-zabavni kompleks u Srbiji i kao takav sadrži 6 bazena, dečji vodeni zamak sa nekoliko tobogana i brojne ugostiteljske objekte. Cena ulaznice za decu do 18 godina, studente i osobe sa posebnim potrebama iznosi 700 dinara ranim danima a 800 dinara vikednom. Za odrasle je cena dnevne ulaznice radnim danima 900 dinara dok je vikednom ulaz 1200. Ulaz je besplatan za decu ispod 90 cm visine.

top-deset-akva-parkova-silver-lake
foto: Akva-park Silver Lake

Akva-park Silver Lake, Srebro jezero
Ovaj akva-park se nalazi u okviru Silver Lake Resort-a, u neposrednoj blizini Srebrnog jezera. U okviru ovog kompleksa nalaze se 5 bazena sa različitim dubinama i tobogani koji vode u bazen. Celodnevna ulaznica za odrasle je 400 dinara dok je poludnevna 300 dinara. Za decu do 12 godina, cena celodnevne ulaznice je 300 dinara, a poludnevna ulaznica je 200 dinara. Dnevni najam ležaljki iznosi 100 dinara po osobi.

top-deset-akva-parkova-jagodina
foto: Akva-park Jagodina

Akva-park Jagodina
Akva-park Jagodina nalazi se u okviru sportsko-turističkog kompleksa potok "Đurđevo brdo". U svom sastavu ima 8 bazena sa toboganima ukupne dužine od 550 metara, ekstremni tobogan dužine 150 metara i terene za razne sportske aktivnosti. Celodnevne ulaznice ove sezone koštaju 500 dinara za odrasle i 300 dinara za decu do 12 godina, dok su poludnevne ulaznice 200 dinara za odrasle a 100 dinara za decu.

top-deset-akva-parkova-sunny-hill
foto: Akva-park Sunny Hill

Akva-park Sunny Hill, Vrnjačka Banja
Akva-park Sunny Hill se nalazi u okviru "Sunny Hill" Spa Resort-a u Vrnjačkoj Banji, poseduje veliki bazen sa nekoliko tobogana u samom centru kompleksa. Cena ulaznice za odrasle je 600 dinara, za decu od 5 do 12 godina 300 dinara, a za decu mlađu od 5 godina je ulaz besplatan.

top-deset-akva-parkova-doljevac
foto: Akva-park Doljevac

Akva-park Doljevac
Akva-park Doljevac nalazi se neposredno uz auto put E-75 kod naplatne rampe Doljevac selo. Udaljen je od Niša nekih 16 kilometara. Radi svakog dana od 10 do 19 časova. Celodnevne ulaznice ove sezone koštaju 350 dinara za odrasle i 250 dinara za decu od 7 do 12 godina, dok su poludnevne ulaznice 250 dinara za odrasle a 200 dinara za decu. Akva-park poseduje veliki bazen sa nekoliko tobogana različite veličine kao i dečiji bazen ali i bazen sa veštačkim talasima.

    Autor: Nevena Spasojević


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..