Eko farma Milanović


eko-farma-milanovic-logo

Kvalitetan i aktivan odmor na selu


Lokacija: Lipovica, Despotovac
Tip smestaja: seosko domaćinstvo
Kategorizacija:
Adresa: Selo Lipovica, 35213 Despotovac
Telefon: 063/810-50-52 063/866-79-67
Email: guesthousemilanovic@gmail.com
Web sajt: www.etnomilanovic.com
Načini plaćanja: keš
Kapacitet: 3 apartmana, 3 sobeSpecijalne pogodnosti


Kako doći do nas

Opis

Dobrodošli na Eko farmu Milanović!

Na istočnoj strani Srbije, 18km od Despotovca, na tromeđi Homolja, Šumadije i Braničeva, u selu Lipovica nalazi se "Eko farma Milanović". Selo Lipovica je kako legenda kaže dobilo ime po lipama. Tipično planinsko selo sa kućama razbacanim po brdima, obraslim šumama i pašnjacima. Jedno je od lepših sela sa Gornje Resave, sa brojnim proplancima i vidikovcima, sakriveno i ušupkano, oaza mira i tišine, čist vazduh, izvorska voda, šume bogate raznim plodovima prirode, staze za šetnju i rekeraciju, zdrava hrana, brojni istorijski i prirodni spomenici, samo su edan od razloga zašto treba da posetite ovaj deo Srbije. Na imanju od 3 hektara, na proplanku, izdvojena i okružena sa zapadne i severne strane gustom hrastovom šumom, nalazi se "Eko farma Milanović".

Jelovnik:

Kuvana i pržena jaja, sir, kajmak, mleko, domaći džem, med, čaj, bela kafa, domaća rakija, omlet, pite, sendvič, palačinke, posno, riba

Supe, čorbice, gulaš, paprikaš, pasulj, sarma, punjena paprika, kupus, roštilj, meso ispod sača, kuvani kupus, boranija, grašak

U ponudi su sva jela sa menija, salate, dezerti (slatke pite, sutlijaš, kiflice itd.) i pića

Aktivnosti:

Pored toga što možete uživati u svežem i čistom vazduhu i dobroj hrani, ovde možete probati i jahanje konja, letenje paraglajderom, vožnju džipovima do atraktivnih predela ovog kraja, u hrani spremljenoj u prirodi, noćenje na otvorenom uz logorsku vatru, obeležene staze za šetnju i biciklizam.

Uz pomoć domaćina koji će vas rado primiti i ugostiti, možete posetiti i brojne istorijske i prirodne spomenike: manastrire: Manasija, Gornjak, Ravanica, Trska crkva, Bela crkva; vodopade: Veliku buk i Prskalo; Resavsku pećinu, Gornjačku klisuru, banju Ždrelo i dr.

Džip tura do 5km sa dve varijante:

1. Obilazak Farme "Bela reka" (nekad imanje Obrenovica) sada najveća farma koza u Srbiji gde gosti mogu da degustiraju i kupe odličan kozji sir i još dva vidikovca u selu (Gospodarev kamen i Veliko brdo)

2. Obilazak dva vidikovca (Veliko brdo i Gospodarev kamen)

Smeštaj:

Apartmani - svi apartmani imaju sopstveni ulaz i terasu. Svaki apartman ima 4 kreveta, sopstveno kupatilo, čajnu kuhinju, TV, internet, podno grejanje.

Gostinske sobe - sve sobe imaju po 3 kreveta, TV, internet, centralno grejanje, zajedničko moderno i prostrano kupatilo, kao i odvojen toalet.

Ceo prostor kuće je ostavljen gostima na raspolaganje - veliki dnevni boravak sa kaminom, kuhinja za samostalno spremanje hrane, eksterna terasa u staklu sa pogledom na okolinu, kao i prostor za ručavanje i sedenje.

U blizini objekta možete naići na:
Resavska pećina - 20km
Manastir manasija - 15km
Vodopad lisine - 20km
Vodopad prskalo - 30km
Planina Beljanica - 28km
Krupajsko vrelo - 7km
Banja Ždrelo - 35kmauf der Seite von psychiaterbuch


Oceni
Gost.rs | Preporuka

probajte i..