Etno selo


konaci-logo

Moravski konaci


Lokacija: Velika Plana
Tip smestaja: Etno selo
Kategorizacija: ***
Adresa: 10. oktobra 83, Velika Plana
Telefon: 065/211-77-78 062/214-687
Email: moravskikonaci@gmail.com
Web sajt: www.etnoselo.rs
Načini plaćanja: keš
Kapacitet: 19 sobaSpecijalne pogodnosti


Kako doći do nas

Opis

Etno selo Moravski konaci je turističko - ugostiteljski komleks koji je pozicioniran u centralnoj Srbiji, u Velikoj Plani. Nalazi se na samo 90 km od Beograda, udaljeno od auto puta E-75 celih 2 km. Postoji od 2007. godine.

Etno selo Moravski konaci je napravljeno kao reprezentativno mesto za odmor, rekreaciju i relaksaciju od svakodnevnog posla i stresa kojem je savremeni čovek izložen. Ulaskom u etno selo posebnu pažnju privući će srpska pravoslavna crkva posvećena Svetom Nikoli.

Etno selo Moravske konake čini naselje za konačenje sagrađeno od 19 autohtonih starih kuća sa 44 kreveta, koje su sa pažnjom, po napuštenim srpskim selima, demontirane i kod nas ponovo sklopljene. Enterijer kuća je prilagođen savremenom stilu života i potrebama savremenog turiste. U sklopu etno sela u ponudi se nalazi sala za sastanke pogodna za organizaciju raznih vrsta sastanaka, promocija i prezentacija. Sala poseduje svu potrebnu opremu. Na sredini etno sela dominira prelep restoran domaće kuhinje izgrađen od drveta, stakla i kamena. Kapacitet restorana je 220 mesta. Zgrada je podignuta u obliku duplog krsta, a smeštena je na samoj obali jezera veličine 1.5 hektara. U restoranu će Vas dočekati ljubazno osoblje odeveno u srpsku narodnu nošnju.

Oko restorana se nalazi jezero sa 9 ostrva međusobno povezanih drvenim mostićima, sa malim kamenim stepenicama koje vode do same obale jezera. Na dva od devet ostrva se nalaze etno sobe, svojevrstan izložbeni prostor starog nameštaja i pokućstva i kafedžinica u kojoj se služe domaći slatkiši i ručno melje kafa, kako bi posetioci imali priliku da vide kako se to nekada radilo. Po jezeru se može ploviti, posebno za to napravljenim drvenim čamcima koji imaju svoju marinu. Na drugoj obali jezera, preko puta restorana, napravljeno je posebno poluostrvo koje predstavlja letnju pozornicu i binu za muzičare. Na obali jezera napravljene su i dve vodenice čije klepetanje dočarava potpuni ambijent prošlih vremena. Za one željne šetnje po prirodi napravljena je i šetačka kamena staza sa klupama za odmor duž obale jezera.

Etno selo Moravski konaci poseduje otvorene bazene, bazen za odrasle dubine 1.5m, bazen za decu dubine 0.5m sa atrakcijama i bazen dubinе 1.2m. Bazeni su opremljeni svom potrebnom infra i supra strukturom – toaleti, tuševi, brza hrana, osvežavajuća pića, sladoledi... Gostima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani.

Posetite Etno selo Moravski konaci i usigurno ćete uživati u prirodi, u prijatnom okruženju uz mogućnost velikog broja aktivnosti.auf der Seite von psychiaterbuch


Oceni
Gost.rs | Preporuka

probajte i..