Rashaville


rasino-selo-logo

Rašino selo


Lokacija: Rudovci, Lazarevac
Tip smestaja: Etno selo
Kategorizacija: **
Adresa: Aranđelovački put 7a
Telefon: 011/81-92-042 063/465-992
Email: rasa@rasinoselo.com
Web sajt: www.rasinoselo.com
Načini plaćanja: keš|kartica
Kapacitet: 15 sobaSpecijalne pogodnosti


Kako doći do nas

Opis

"Rašino selo" ili popularnije "Rashaville" predstavlja višenamenski etno kompleks koji nudi nešto novo na turističkoj mapi seoskog turizma u Srbiji. Idejni tvorac ovog projekta je Raša Stanojlović koji se zajedno sa svojom suprugom Jovanom poreklom iz Kine potrudio da ponudi sadržaj iz srpske kulture i istorije.
Etno kompleks je smešten u selu Rudovci kod Lazarevca na udaljenosti od samo 55 kilometara od Beograda. Poseduje tri različite ali dobro ukomponovane i povezane celine koje ga dobro upotpunjuju.
Prva, izgrađena od drveta i kamena, kroz koju protiče reka Peštan, predstavlja svetovni život i oazu mira i spokoja gde se odmaraju oči i duša.
Druga celina, spoj sportsko - rekreativnog i duhovnog, vraća nas u srpsku srednjovekovnu kulturu i čine je "Zid radosti", ujedno i osnovna ideja celog projekta, otvorena pozornica za održavanje kulturnih manifestacija i jedan nesvakidašnji objekat, hotel za konje "Lasta", koji je prvi objekat takve vrste na Balkanu i zadovoljava sve uslove i standarde za smeštaj i boravak konja. Pored toga, ova celina ima i pomoćne objekte "Mlekar" i srpske vajate koji su izuzetno komforni apartmani i pružaju svu udobnost.
Treća celina je kulturno najbogatija i u njoj se može osetiti potpuni ugođaj uz zvuke vodenice i žubor potoka. Hotel „Ras“ za smeštaj gostiju, izgrađen u srednjovekovnom stilu, sa zatvorenim bazenom i salom za rekreaciju, idealan je za odmor i uživanje. U ovoj celini se još nalaze i biblioteka sa velikim izborom knjiga, biblioteka muzejskih eksponata, amfiteatar "Akropoljis"" pored koga protiče prirodni potok, dva kamena bunara, zvonara, dućan, čajdžinica, toranj "Himalaji" koji predstavlja pravi izazov za zaljubljene i restoran - muzej "Kačara".
U "Rašinom selu"je obezbeđen zatvoren parking a gostima je na raspolaganju korišćenje kablovske televizije, klima uređaja, telefona i bežičnog interneta. Za one koji žele da osete pravu turističku atrakciju omogućeno je jahanje konja i magaraca, obilazak šuma, livada i drugih prirodnih potencijala ovog šumadijskog kraja, kao i organizovani obilazak crkava, manastira i drugih zanimljivih destinacija.auf der Seite von psychiaterbuch


Oceni
Gost.rs | Preporuka

probajte i..