Belgrade Cruiser Cup 2017


Jedriličarska regata na Savi kod Ade

Vreme čitanja: 1min, 07s | 123 reči

13 Jun
belgrade-cruiser-cup-2017
Foto: belgradecruisercup.com

U Beogradu će se 24. juna održati ovogodišnji "Belgrade Cruiser Cup 2017", drugi po redu, u organizaciji Jedriličarskog kluba Ada iz Beograda.


Prema zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan za podne 24. juna na 4. kilometru reke Save, kod mosta preko Ade. Učestvovaće najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser. Takođe, nakon završetka trke će se održati proglašenje pobednika i promotivni koktel u cilju popularizacije sportskog jedrenja, ekološkog i odgovornog života na vodi. Dan nakon regate će u prostorijama Kluba biti održana predavanja na temu podvodne arheolgije Beograda i prirodnih izvora Srbije. Prijave za regatu se vrše putem zvaničnog sajta regate ili lično u prostorijama Jedriličarskog Kluba Ada.

belgrade-cruiser-cup-2017-jk-ada
Foto: belgradecruisercup.com

Bez obzira da li ste takmičarska posada, posmatrač ili velika kompanija, Belgrade Cruiser Cup je pravo mesto da pokažete svoje veštine i steknete znanje. Obzirom da jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i da predstavlja jednu od najprestižnijih veština na svetu, poslednjih godina sa pravom privlači sve veću pažnju beograđana. Ove godine je Jedriličarski Klub Ada obogatio takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije još jednom regatom ali i Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na velike svetske metropole. Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, ova regata ima za cilj da privuče i obrazuje što više mladih o ovom sportu i okolini u kojoj se odvija.

belgrade-cruiser-cup-2017-sava
Foto: belgradecruisercup.com

Za detaljnije informacije oko ovogodišnje regate kao i za eventualne prijave, u svakom trenutku možete kontaktirati direktno organizatore .

    Autor: Gost.rs


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..