Belgrade Cruiser Cup 2018


3. beogradski jedriličarski kup

Vreme čitanja: 1min, 47s | 326 reči

21 Jun
belgrade-cruiser-cup-2018-najava
Foto: Belgrade Cruiser Cup

U organizaciji Jedriličarskog kluba "ADA", u subotu 23. juna održava se treća po redu regata Belgrade Cruiser Cup 2018, čiji je start predviđen u 12 časova na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi


Kao i na prethodnim izdanjima ovog sada već tradicionalnog junskog sportskog događaja, i na ovogodišnjoj regati Belgrade Cruiser Cup takmičiće se najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora - Jedriličarskog kluba "ADA", ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa mosta na Adi.

belgrade-cruiser-cup-2018
Foto: Belgrade Cruiser Cup

Nakon završetka trke, svečanog proglašenja pobednika i uručenja trofeja i medalja, održaće se slow food zakuska za sve takmičare i prijatelje regate. Slow Food Convivium Dorćol i restoran Cveće Zla će se i ove godine potruditi da ponude dobru zakusku i time zaokruže ceo događaj autentičnim gastronomskim ugođajem.

Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, regata Belgrade Cruiser Cup ima za cilj da privuče i obrazuje sve radoznale sugrađane o jedrenju kao izuzetnom sportu, ali i o biodiverzitetu okoline u kojoj se odvija.

belgrade-cruiser-cup-2018-na-adi
Foto: Belgrade Cruiser Cup

Jedriličarski klub "ADA" je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole.

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.

belgrade-cruiser-cup-2018-adi
Foto: Belgrade Cruiser Cup

Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.

Prijave za regatu kao i sve dodatne informacije o regati možete pronaći na zvaničnom sajtu regate belgradecruisercup.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija).

belgrade-cruiser-cup-2018-jkada
Foto: Belgrade Cruiser Cup

Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" na dan održavanja trke.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa partnerima, kao i dugoj listi prijatelja regate i kluba, Belgrade Cruiser Cup je i ove godine sportski događaj koji ne treba propustiti.

treci-belgrade-cruiser-cup-2018
Foto: Belgrade Cruiser Cup

Partneri i prijatelji regate: Proto; Propix; Salon nameštaja Distribucija; Slow Food Convivium Dorćol; Restoran Cveće Zla; Vinarija PIK Oplenac; Salto pivo; M.A.D. Studio; Vladimir Miladinović PIKI; Шешир design; Designed.rs; 42 Magazin.

    Autor: Belgrade Cruiser Cup


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..