Beogradski Beer Fest 2017


Festival piva na Ušću

Vreme čitanja: 1min, 49s | 158 reči

10 Avg
belgrade-beer-fest-2017
Foto: belgradebeerfest.com

Jedna od najpopularnijih muzičkih mainifestacija u Srbiji tokom leta, Beogradski Beer Fest, ove godine održava se od 16. do 20.avgusta.


Organizatori su se ponovo potrudili da dovedu zvezde različtih muzičkih žanrova, kako bi posetioci koje povezuje ljubav prema pivu mogli da uživaju uz muziku koje vole. Četiri dana uz piva iz celog sveta, slušaće se sve od roka i panka pa do zvuka trube najpoznatijih majstora. Ušće će svakako biti puno.

Sreda je rezervisana za miljenike festivalske publike grupu Van Gogh, a pored njih posetici će između ostalih imati priliku da slušaju Stereo Bananu i Galiju. Četvrtak će sasvim sigurno publika uživati uz Riblju Čorbu i izvođače bez kojih dani koji slave pivo ne mogu da se zamisle – Orthotox Celts. Pored njih nastupaće Stereo Mc, Direktori i Mortal kombat. Petak je idealan za sve one koji vole prašenje uz tvrđi zvuk. Poštovaci piva, sasvim sigurno dobro će se provesti uz Hladno Pivo, Atheist Rep, Zabranjeno pušenje i Brkove. Subota će svakako biti interesantana velikom broju ljubitelja piva. Binom će te večeri prodefilovati Goblini, Darko Rundek, Sars, Ničim izazvan, Kerber i Samostalni referenti. Nedelja je rezervisana za trubu. Poslednje veče sasvim sigurno obeležiće Dejan Petrović sa svojim Big Bandom kao i Plavi orkestar.

Ono što će svakako najviše interesovati posetioci jesu nove vrste piva koje će imati priliku da degustiraju tokom trajanja festivala. Svake godine na štandovima postavljenim duž Ušća može se probati preko 100 vrsti piva. Tamna, svetla, crvena, domaća i strana piva, pa šta bude kome po volji, sve je tu, a gušt je uvek otkriti i neke nove brendove za koje još nismo čuli. Iako poznati svetski brendovi imaju svoje sigurno mesto uvek se tu nađu i manji poznati proizvođači piva koji mogu ponuditi neki egzotičan ukus koji do sada nismo probali.

U Srbiji je sad svakako u ekspaniziji i proizvodnja zanatskog piva, koje takođe ima svoj kutak na Beer festu, pa ni njihove štandove ne bi trebalo zaobići. Najveći pivski festilal jugoistočne Evrope, kako kažu organizatori, upravo je Belgrade Beer Fest. Za pet dana trajanja festivala, Ušćem prodefiluje preko pola miliona ljudi. Besplatan ulaz je jedan od zaštitnih znakova festivala i to se neće menjati u skorijoj budućnosti.

Prvi Belgrade Beer Fest održan je 2003.godine, a do sada ga je posetilo oko 8 miliona posetilaca. Preko 300 brendova piva našli su se tokom godina na Ušću, a koliko je festival postao značajan vremenom govori i činjenica da su o njemu izveštavali svetski mediji. Britanski list The Independent 2005. godine uvrstio je ovaj festival među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. Festival je dobio i mnoga priznanja za društvene odgovorne kampanje koje su se sprovodile tokom Belgrade Beer Festa.

    Autor: Gordana Ivković


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..