Dani Beograda


Manifestacija u čast srpske prestonice

Vreme čitanja: 1min, 54s | 207 reči

11 Apr
dani-beograda-2017
Foto: Gost.rs

Manifestacija Dani Beograda održaće se po 16. put od 16. do 19. aprila, tokom kojih su predviđena tri koncerta. Centralni događaj biće obeležavanje 150 godina kako su Turci predali ključeve grada Beograda Knezu Mihailu.Ovogodišnji "Dani Beograda" donose koncerte, izložbe povodom jubilarne godišnjice oslobođenja srpske prestonice od Turaka kao i besplatne šetačke ture kako bi se posetiocima dočarao život u nekadašnjem Beogradu.

dani-beograda-2017-godine
Foto: Gost.rs

Povodom jubileja našeg glavnog grada 18. aprila biće održana izložba fotografija pod nazivom "Ključevi belog grada - Beograd 1867 godine" u realizaciji JP "Beogradska tvrđava" i Muzeja grada Beograda pod pokroviteljstvom Grada Beograda i gradskog Sekretarijata za kulturu. Cilj ove izložbe je da prikaže sve faze borbe za oslobođenje i njen konačan rezultat, sve do Berlinskog kongresa 1878. godine kada je Srbija međunarodno priznata kao nezavisna država. Otvaranje izložbe zakazano je za 18. april u 11 časova, na Savskom šetalištu Beogradske tvrđave.

Upoznajte Kalemegdan šetnjom po osmanskom, austrijskom i srpskom Beogradu kroz ture 17. aprila sa početkom od 14, 16 i 18 časova sa našim istoričarima. Tura je osmišljena kao šetnja kroz epohe istorije tvrđave i grada koje kriju znanu a još više nepoznatu prošlost njegovih žitelja.

"April u Beogradu" biće slogan koncerta koji će se održati 16. aprila i na njemu će brojni poznati pevači izvoditi numere o našem glavnom gradu. 17. aprila održaće se koncert proslavljene operske dive Jadranke Jovanović, dok će se 18. aprila održati koncert pod nazivom "Ovo je Srbija" na kome će takođe biti više poznatih izvođača.

Biće dodeljene i nagrade grada Beograda u Skupštini grada.

    Autor: Gost.rs


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..