Spust Drinom


“Regata na Drini“

Vreme čitanja: 2min, 03s | 406 reči

10 Jul
regata-drina
Foto: regata.rs

Drinska regata, 23. po redu održaće se ove godine od 20. do 24.jula. Osim adrenaliskog spusta niz reku, ovo je manifestacija zabavnog i muzičkog karaktera koja će posetiocima ponuditi raznovrsne programe.


Od trube do repa biće tu za svakoga po nešto, a sladokusci će moći da uživaju i u najboljim ribljim čorbama. Ipak centralni deo manifestacije zakazan je za subotu, kada će se održati jedna od najvećih regata u našoj zemlji po broju učesnika.

Drinska regata sada je već dobro poznata ne samo ljubiteljima adrenalina, već svima koji vole domaći turizam. Odnedavno obuhvata i muzički program kao i takmičenja u spremanju gastronomskih specijaliteta. U okviru Drinske regate održaće se i Most fest tokom kog će moći da uživaju posetioci najrazličitijih muzičkih ukusa.

regata-na-drini
Foto: regata.rs

Prvi dan te manifestacije rezervisan je za predtakmičenje mladih i pionirskih trubačkih orkestara sa područja zapadne Srbije i Moravičkog i Raškog okruga, kvalifikacije za učešće na 56. Saboru trubača u Guči, SRC „Braća Milutinović“. Most fest počinje u subotu a glavna zvezda prve večeri biće Željko Joksimović. Drugo veče festivala rezervisano je za nešto drugačiji zvuk, pa će posetioci uživati uz dobro poznate hitove Bajage, Marčela i grupe SARS.

Centralni događaji Drinske regate odvijaće se u petak i subotu. U petak 22. jula ljubitelji extrmnih sportova moći će da uživaju u posmatranju egzibicionih skokova sa mosta na izletištu Rača. Regata, kako kažu najstarija u Srbiji, održava se u subotu 23. jula kada će se velki broj čamaca nakon 11h časova upustiti u zabavno rekreativan spust. Osim ovih programa biće organizovano i pravljenje riblje čorbe, a u periodu od 20. do 24. jula biće organizovan mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

regata-reka-drina
Foto: youtube.com

Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na reci Drini koju u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S.T.C. „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta. Drinska regata je centralna turističko – rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi.

    Autor: Gordana Ivković


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..