Počinje EXIT 2017


Leto ljubavi u Novom Sadu

Vreme čitanja: 1min, 53s | 246 reči

04 Jul
exit-festival-2017
Foto: exitfest.org

EXIT, najpoznatiji muzički festival Srbije počinje u sredu. Organizatori su za ovu godinu posetiocima ponudili najveća imena muzičke industrije kojih će biti svih pet dana festivala.


Osim velikih muzičkih zvezda festival je i tehnički napredovao pa nije ni čudo što su ga strani mediji proglasili jednim od najboljih festivala ovog leta i što su smeštajni kapaciteti u Novom Sadu uveliko rezervisani.

EXIT počinje u sredu koncertom grupe "Killers", a u Novom Sadu zagrevanje za naš najpoznatiji festival uveliko traje. U ponedeljak i utorak održava se "Youth Fair", odnosno sajam omladinskog turizma u okviru kog će se održava niz koncerta u centru grada. Pored toga, utorak je dan za sada već tradicionalni Exit piknik u Dunavskom parku i hologramsku projekciju na vodi koja će se održati u takođe u Dunavskom parku.

Ipak najveća žurka počinje u sredu kada je nulti dan. Glavne zvezde večeri su svakako "Kilersi", a pre njih publika će uživati uz sastave "Van Gog" i "The Teachers". Za njih je naravno rezervisana glavna bina, dok će fanovi elektronske muzike nešto kasnije moći da se presele na Dance arenu i đuskaju uz čuvenog Jef Milsa.

Zvaničan prvi dan festivala je četvrtak kada će se sve bine imati svoj program i na kojima će se do nedelje izređati najveće svetske zvezde najrazličitijih muzičkih žanrova. Liam Gallagher, koji je ovdašnjoj publici najpoznatiji po pesmi Wonderwall (otpevao je u grupi Oasis), nastupiće na glavnoj bini prvo veče dok će posle njega izaći svetski popularan sastav "Lost frequencies".

U petak na Mejn stejdžu će nastupati "Years and Years", grupa koja se u svetu, a i na ovim prostorima proslavila uz pesmu King. Istog dana fanovi Dance arene prisustvovaće pravom spektaklu koji priprema Solomun, a koji će trajati do ranih jutarnjih sati.

Subota će biti veče u kom će posetioci teško odlučiti čiji nastup radije da isprate. “Edo majka” nastupiće na Mejn stejdžu a to je tek početak. Nakon ponoći nešto pre jedan ispred glavne bine se očekuje možda i najveća gužva ove godine jer je ovaj termin rezervisan za Džejson De Rula koji spada u najveće muzičke zvezde današnjice. Subota na Dance areni biće takođe vrela jer nastupa "Kungs" a potom Robin Shultz.

Nedelja, kao poslednji dan EXITa, takođe će biti u znaku velikih zvezda muzičke industrije. Glavnom binom dominiraće Rosen Mrfi, nosilac hita Human Regen bon Men, kao i Hardvel Nina Kravitz koja će između ostalih biti zadužena za atmosferu poslednje večeri festivala na Dance areni.

Ovo su samo neki od izvođača zbog kojih su i ove godine hosteli i hoteli u Novom Sadu uveliko rezervisani, i zbog kojih će EXIT i dalje držati titulu jednog od najjačih muzičkih festivala u Evropi. Pored njh tokom četiri dana publika će uživati i uz sastave "Elemental", "Bjesovi", Masima Savića , Kralja Čačka, Zvonka Bogdana i mnoge druge.

Nova Dance Arena

Jedna od najpopularnijih bina ove godine dobila je i tehničko unapređenje, pa će tako spektakl na stejdžu na kom se čekaju jutra biti jači nego ikad.

Bina je od sad veća, ima 102 zvučne kutije, raspoređene je tako da pokriju izuzetno veliki prostor. I rasveta će takođe biti moćnija nego ikad jer je bina obogaćena sa preko 300 rasvetnih uređaja i 328 kvadrata led ekrana. Efekat će pojačati i 7 najsavremenijih lasera koji omogućavaju preciznu sliku i bezbedni su za vid.

Ove godine su uvećani i svi specijalni efekti poput nove pirotehnike, brojnih hejzera, mašina za suvi led i CO2.

O čuvenoj Dance areni nedavno je objavljen i dokumentarni film u kojem govore neke od najvećih svetskih zvezda kao što su Carl Cox, Maceo Plex, Nina Kraviz, Skrillex, Solomun, Deep Dish, Jackmaster i brojni drugi.

    Autor: Gordana Ivković


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..