Najbolji muzički festival Evrope


“Turistički spektakl Novog Sada“

Vreme čitanja: 2min, 57s | 489 reči

5 Jul
exit-festival
Foto: datatransmission.co.uk

Ovogodišnji Exit festival počinje u četvrtak 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Program na tvrđavi trajaće do 10.jula nakon čega se ljubitelji festivala sele na crnogorsku plažu Jazz. Tamo se nakon kratkog predaha održava drugi deo Exit avanture - Sea Dance festival koji traje od 14. do 16. jula.


Exit festival, inače nosilac titule za najbolji Evropski festival za 2016. godinu i ovaj put će posetiocima ponuditi raznovrstan program tokom četiri dana na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Vodeće zvezde koji su najveći mamac za strane i domaće ljubitelje festivala su najpopularnija imena svetske muzičke scene danas, ali biće i muzičkih legendi koji su svoju slavu stekli među generacijama unazad. Exit je i ove godine zadržao svoj običaj da pored zvezda pop muzike, dovede i predstavnike alternativne scene iz najrazličitijih žanrova po čemu je i poznat u festivalskom svetu.

Hedlajneri u Novom Sadu biće zvezde koje su obeležile vodeće svetske festivale. Ellie Goulding praktično će otvoriti ovogodišnji Exit svojim nastupom 7.jula na mejn stejdžu. Wiz Khalifa će izaći pred zagrejane Exitaše na tu istu binu u subotu 10.jula. Sada već više domaćini nego gosti, The Prodigy i David Guetta takođe će obogatiti ovogodišnji program Exita. Prodigy će nastupiti u nedelju 10.jula a zanimljivo je to da oni dolaze na zahtev publike. Nakon ankete koja je pokazala da je upravo ovaj bend ono što ljubitelji festivala žele ovog leta u Srbiji, sastav je odlučio da promeni plan turneje kako bi još jedanput izašao pred exit publiku. Svi ljubitelji popularnih hitova poput „Hey mama“, „Sexy Bithc“, „Love is gone“ i drugi uživaće uz Guett-u u petak 8.jula. Robin Schulz će razdrdmati sve posedioce Dance arene u subotu devetog jula.

exit-festival-2016
Foto: Irena Čučković

Ljubitelji domaće scene uživaće uz SARS, Bad Copy, Lollobrigide, Ritam nereda, Kultur Shock & Edo Maajka, Who See i mnoge druge. Naravno tu će biti i mnoga imena drugih žanrova koja će upotpuniti raznolikost festivala. Cock Sparrer, Paradise Lost, At The Gates, Anti-Flag, Toxic Holocaust, Raised Fist i brojni drugi na binama Fusion, Explosive i Future Shock. Najbolje iz sveta techno i house muzike predstavljaće Richie Hawtin, Solomun, Maceo Plex, Marco Carola, Black Coffee, Jeff Mills, Nina Kraviz, Jackmaster, Hot Since 82, TTP Reunion, Moritz von Oswald, Rebolledo, Cassegrain, Tommy Four Seven, te rezidenti vodećih evropskih klubova Tresor, Nitsa, Concrete, Grelle Forelle i beogradski Drugstore.

Exit je proglašen za najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja "European Best Destinations" koje se dodeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom. Tako je naša najpoznatija turistička manifestacija ostavila iza sebe poznate festivale poput engleskog Secret Garden (2. mesto), belgijskog Tomorrowland (3. mesto), pa čak i festivalskog giganta Glastonbury (4. mesto)ali i susedni Sziget (5. mesto).

Exit festival svake godine poseti oko 150 hiljada ljudi iz raznih krajeva sveta među kojima naravno prednjače Britanci. Ipak ne zaostaju ni Holanđani, Nemci, Španci, Italjani kao ni komšije iz regiona.

    Autor: Gordana Ivković


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..