Gospojina Novi Bečej 2017


Dani Gospojine

Vreme čitanja: 2min, 03s | 187 reči

24 Avg
gospojina-novi-becej-2017
Foto: Gospojina Novi Bečej

Manifestacija Gospojina u Novom Bečeju ove godine održava se od 24. do 27. avgusta, a organizatori su se i ove godine potrudili da publiku obraduju najpopularnijim muzičkim zvezdama.


Na binu će tokom ove manifestacije izaći Divlje jagode, Riblja čorba, Aca Lukas i Dženan Lončarevič, a pripremljen je i sadržajan prateći program. Iako je najveća posećenost zabeležena prošle godine, organizatori veruju da će taj rekord ove godine biti oboren.

Brojne muzičke manifestacije koje se održavaju šiom zemlje, glavni su sinonim za leto u Srbiji. Jedna od najpoznatijih, sa velikim brojem posetilaca su Dani Gospojine u Novom Bečeju koji krajem avgusta zbog bogatog muzičkog programa naprave ogromnu gužvu u ovom vojvođanskom gradiću. Gospojina u Novom Bečeju ove godine obeležava se od 24. do 27.avgusta, a obožavoci ex yu i narodne muzike svakako će imati dobrih razloga da jedan dan tog vikenda pohrle u pravcu Novog Bečeja. Pored velikih muzičkih zvezda, ovu manifestaciju obagatiće tamburaški program, poljo fest, nadmetanja u pravljenju riblje čorbe, razna zanatska piva, boat show i mnogi drugi programi.

Dani Gospojine počinju u četvrtak i ko se tad zatekne u Novom Bečeju, imaće priliku da vidi dolazak rečne flotile kao i otkrivanje biste Aleksandru Beriću na Tiskom keju. Prvi dan otvoriće se i ulica zanatskog piva u centru grada, koje će posetioci moći da probaju tokom svih dana manifestacije.

Petak će biti dan za tamburaše i riblji kotilić. Ko želi, moći će da odmeri snage u pravljenju ribljeg kotlića, ali će svakako svi oni koji prošetaju ovim gradićem taj dan moći da degustiraju ove specijalitete spremljene u kotlićima najboljih majstora. Stručni žiri uzeće uzorke od svakoga i na kraju naravno proglasiti najboljeg. Neće se samo kulinarski virtuozi taj dan takmičiti u Novom Bečeju. Veštinu na tamburici pokazaće i tamburaški orkesteri , a u toku večeri biće proglašen najbolji. U petak će se otvoriti i poljo fest kao i etno bazar. Ovakav sdržajan dan zaokružiće koncert Sećanje na Tomu koji će održati Novica Zdravković.

Novi Bečej će u subotu biti pun obožavatelja ex yu roka. Glavne zvezde večeri svakako biće Divlje jagode koje nastupaju u 21:30, a posle njih od 23:00, publika će imati priliku da sluša Riblju Čorbu. Pre ova dva sastava na binu će izaći Mobilmanija. Subota će biti i dan za motoraše pošto će u toku dana biti održan i moto susret. Biće organizovani i razni programi za decu, pre podne posetioci će uživati u programu na vodi- boat show, moći će da prošetaju ulicom zanatskog piva ili da posete etno bazar.

Nedelja, poselednji dan manifestacije, posebno će se dopasti ljubiteljima narodne muzike. Ko tad želi da poseti ovaj gradić svakako treba da krene ranije, jer nema sumnje da će gužve biti i u saobraćaju, ali i u samom gradu s obzirom na to da će nastupati Aca Lukas i Dženan Lončarević. Lončarević će na binu izaći od 20 časova, a od 22 časa binu će preuzeti Aca Lukas. Za kraj ostavljen je veliki vatromet u ponoć, kojim će i zvanično biti zatvorena manifestacija. Nedelja će biti i dan za najlepše konje, pa će tako od 13 časova biti održan defile i takmičenje paradinh zadruga.

Šta videti u Novom Bečeju
Novi Bečej je godinama u nazad najpoznatiji po Danima Gospojine. Ipak, ovaj lepi vojvođanski gradić ima svojih znamenotosti zbog kojih vredi da tu pristignete i koji sat ranije pre koncerta. Uređeno šetalište je svakako ono što prvo oduševi posetioce Bečeja. Tisa i Veliki Bački kanal svakako su dominatni ukrasi tog grada, a mesto na kom se kanal uliva u reku zove se Šlajz, i to je lokacija za koju će vam svaki meštanin reći da je vredi obići. Tu su i žuti i bunari i Glavaševa kuća, kao i dvorac Fantast, zaostavština veleposednika Dunđerskog. Novi Bečej poznat je i po fenomenu Cvetanje Tise, koja takođe svake godine početkom leta okuplja sve više ljudi.

    Autor: Gordana Ivković


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..