Manifestacije u Šidu tokom februara


23. Svinjokolj i kobasicijada i 21. Vinijada

Vreme čitanja: 1min, 14s | 120 reči

26 Jan
manifestacije-u-sidu-tokom-februara
Foto: tourismsid.rs

U Šidu će se tokom meseca februara održati dve veće manifestacije: 21. Sremski svinjokolj i kobasicijada 10. i 11. februara, kao i 23. Vinijada od 11. do 14. februara. Očekuje se veliki broj posetilaca.


21. "Sremski svinjokolj i kobasicijada" održaće se 10. i 11. februara 2018. godine. Predstavlja jednu od posećenijih manifestacija i promoviše tradiciju i običaje vezane za sremski svinjokolj. Otvaranje 21. Sremske svinjokolje i kobasicijade počinje 10. februara u 11:00 časova na terenu ispred Sportskog centra Šid. Prvog dana manifestacije predviđena su takmičenja u pravljenju kobasica, brzoj obradi mesa, brzom jedenju kobasice uz bogat kulturno umetnički program i izložbeni deo domaćih specijaliteta. Proglašenje pobednika za najbolju suvu sremsku kobasicu održaće se 11. februara na svinjokoljskoj večeri u sali Slovačkog doma od 19:00 časova. Organizator: "Udruženje sremski svinjokolj i kobasicijada Šid" uz podršku Opštine Šid i Turističke organizacije Šid.

vinijada-sid-2018
Foto: tourismsid.rs

U periodu od 11. do 14. februara 2018. godine u Berkasovu, po 23. put održaće se tradicionalna manifestacija "Sremska vinijada". Ova manifestacija posvećena je ljubiteljima, proizvođačima i degustatorima vina, takmičarskog je tipa gde izlagači izlažu svoja vina a stručni žiri ocenjuje uzorke, a sve to praćeno pikladnim kulturno-zabavnim programom. Proglašenje pobednika i dodela priznanja održaće se tokom svečane večere 14. februara u restoranu "Dallas G&Z", Berkasovo (Šid), od 19:00 časova. Organizator: Mesna zajednica Berkasovo uz podršku Opštine Šid, Kulturno-obrazovnog centra Šid i Turističke organizacije Šid.

Više informacija možete saznati ovde .

    Autor: Gost.rs


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..