Beogradska zima


Novogodišnji program u Beograd 2018

Vreme čitanja: 1min, 03s | 204 reči

3 Dec
novogodisnji-program-beograd-2018
Foto: Gost.rs(Marko Dimitrijević)

Program pod nazivom "Beogradska zima" zvanično je počeo 1. decembra i trajaće do kraja januara. U okviru ove manifestacije, brojni programi zabavnog, muzičkog i humanitarnog karatktera za decu i odrasle održavaće se na više lokacija u gradu.


Beogradska zima, zvanično je počela otvranjem "Trga bajki" na platou kod opštine Zvezdara. Ove godine će prvi put biti otvorena četiri klizališta, na Adi, ispred Muzeja savremene umetnosti, na Trgu Nikole Pašića i na Tašmajdanu. Takođe, ove godine će se prvi put održati "Bal za penzionere", i programi "Park budućnosti", "Seoce kod Hrama Svetog Save" i "Rajićeva - promocija novog gradksog platoa". 25. decembra, na Kosančićevom vencu održaće se otvaranje programa "Padaju zvezde, ispunjavaju snove, trk na ulicu, Deda Mraz zove".

Muzički program, a to je ono što će turiste i posetioce srpske prestonice u prazničnim danima najviše interesovati, počinje 25. decembra i trajaće do 1. januara.

Tokom četvorodnevnog koncertnog programa pod nazivom "Muzički dani" koji će se održati 25. do 29. decembra na Trgu Republike nastupaće: The Bangcocks, Texas Flood, Kanda Kodža i Nebojša, Đorđe Miljenović, Iskaz, Bvana i neznani ludaci, THC la Familia, Prti BG, Uroš Milovanović, Kristijan Molnar, Danijel Čehranov, Ilija Đoković, Bojana Vunturišević, Gitarinet Duo, Ana Stanić, IrieFM.

Na šetalištu Sava Promenada 29. decembra u cilju promocije novog beogradskog šetališta održaće se dva velika koncerta na kojima će nastupati grupe Ortodox celts i Ničim izazvan.

Na platou ispred Narodne skupštne Srbije održaće se proslava gradskog dočeka nove 2018. godine na kojoj će nastupati 30. decembra - Van Gogh, Željka Smardžić i Zana i 31. decembra - Rublja čorba, Aca Lukas i Balkanika.

U velikoj sali i holu Sava Centra održaće se 31. decembra pod nazivom "Otmeno" program za ljubitelje klasične muzike i džeza, sačinjen od vrhunskih orkestara i istaknutih virtuoza. U Velikoj Sali i holu Sava Centra, građani Beograda i posetioci, moći će besplatno da uživaju u izvođenju kompozicija muzičkih velikana.

Svetogorska ulica biće tradicionalno domaćin "Ulice otvorenog srca". 1. januara održaće se humanitarni program, koji i ove godine okuplja veliki broj gradskih opština sa idejom da se brojnim akcijama građani uključe u prikupljanje sredstava za najugroženije. Humanitarne programe prate i brojni kulturni programi na više lokacija.

"Božićno seoce kod Hrama" trajaće od 4. do 18. januara a činiće ga muzičko dramski umetnički program sa učešćem dečjih horova, đaka beogradskih i drugih škola, koji će tematski ispuniti svaki kalendarski dan posebno namenjen određenom prazniku – Badnji dan, Božić, Božićna česnica, Krsne slave, Sveti Sava.

Ovo su neki od sadržaja koje bismo mi izdvojili, dok kompletan program možete naći ovde.

    Autor: Nevena Spasojević


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..