Sajam Dunava 2017


Golubački kotlić

Vreme čitanja: 1min, 02s | 113 reči

31 Jul
sajam-dunava-2017
Foto: Gost.rs

U Golupcu je od 28. do 30. jula održan 10. Sajam Dunava i 52. Golubački kotlić. Prenosimo vam naše utiske sa ove manifestacije, koju zaista vredi posetiti u narednim godinama.


Sajam Dunava je međunarodna manifestacija kolažnog tipa, koja uključuje raznovrstan kulturno-umetnički program, prodajne izložbe rukotvorina, promociju starih zanata, sportska takmičenja u jedrenju, odbojci na pesku i pecanju. Ove godine održano je i takmičenje u gađanju glinenih golubova. Takođe, na Sajmu su ove godine po drugi put organizovane kreativne radionice namenjene najmlađima, u sklopu Zmajevog sela. Centralni deo manifestacije je tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe – Golubački kotlić. Ove godine za takmičenje se prijavilo preko 100 kandidata, a pobednicima su dodeljene vredne novčane nagrade.

sajam-dunava-golubac 2017
Foto: Gost.rs

Tokom sva tri dana trajanja Sajma program je završavan večernjim koncertima – u petak je to bio nastup orkestra starogradske muzike, u subotu koncert Marinka Rokvića, a u nedelju nastup grupe Van Gog. Poslednji dan Sajma obeležili su i nastupi lokalnih rok bendova, kao i moto skup, na kom se takođe mogla čuti dobra muzika. U nedelju su, u gradskom parku, održane i Golubačke viteške igre, koje obuhvataju prikazne borbe, streličarske radionice, školu mačevanja...

sajam-dunava-u-golupcu-2017
Foto: Gost.rs

O kvalitetu manifestacije Sajam Dunava svedoči i sve veći broj njenih učesnika i gostiju. Ovogodišnji, jubilarni Sajam, protekao je veoma uspešno, uz veliki broj posetilaca koji su ovde uživali u zanimljivim sadržajima, ali i pogledu na Dunav, koji baš kod Golupca dostiže najveću širinu na celom svom toku, te više podseća na more nego na reku.

golubacki-sajam-dunava-2017
Foto: Gost.rs

U nastavku možete videti deo foto galerije, sve ostale fotografije možete pogledati ovde.

golubacki-sajam-dunava
Foto: Gost.rs
manifestacija-sajam-dunava-2017
Foto: Gost.rs
manifestacija-sajam-dunava
Foto: Gost.rs
manifestacija-golubac-sajam-dunava-2017
Foto: Gost.rs
manifestacija-golubac-sajam-2017
Foto: Gost.rs
manifestacija-golubac-sajam
Foto: Gost.rs
sajam-dunava-u-golupcu-za-2017
Foto: Gost.rs
dunav-sajam-golubac-2017
Foto: Gost.rs
odrzan-sajam-dunava-2017
Foto: Gost.rs
odrzan-sajam-dunava-golubac-2017
Foto: Gost.rs
sajam-dunava-za-2017
Foto: Gost.rs
    Autor: Irena Čučković


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..