Festival viteštva na Kalemegdanu


Turistička manifestacija s vitezovima

Vreme čitanja: 0min, 49s | 166 reči

8 Feb
vitez-fest-najava
Foto: vitezfest.org

U Beogradu će se 8. i 9. aprila održati ovogodišnji "Vitez Fest". Kulturno - turistička manifestacija koja se već tradicionalno odvija na Kalemegdanu tokom dečijeg praznika Vrbice i Cveti.


Organizatori festivala, Kraljevski red vitezova najavljuju bogat kulturno – umetnički program i očekuju brojniju posetu od prošlogodišnjih, pošto festival beleži kontinuirani rast posetilaca.

vitez-fest-najava-2017
Foto: vitezfest.org

“Vitez Fest“ predstavlja multimedijalni viteški festival koji svojim sloganom "Klinci i klinceze postanite prinčevi i princeze" oživljava modernu interaktivnu bajku. Manifestacija spaja istoriju i kulturu kroz srednjevekovnu vitešku Srbiju edukujući najmlađe ali i sve ostale koji žele više da saznaju na inovativan način o samom viteštvu ali i nekadašnjim navikama i načinu života kroz muziku, teatar, ishranu i modu.

vitez-fest-beograd-najava
Foto: vitezfest.org

Iz godine u godinu interesovanje domaćeg stanovništva za "Vitez Fest" je sve veće i on postaje značajan turistički događaj u Beogradu pošto izrasta u prepoznatljivu turističku manifestaciju srpske prestonice. Takva je situacija i sa strancima, sve ih više gleda da poseti Beograd upravo tih dana a raste i broj onih koji žele da uzmu učestvovanje na samom festivalu.

vitez-fest-najava-2017-bgd
Foto: vitezfest.org

Blagovremeno ćemo vas obaveštavati o ovogodišnjem programu i o učesnicima. Do tada više o "Vitez Festu" možete saznati ovde .

    Autor: Gost.rs


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..