Karneval u Vrnjačkoj Banji


“Veliki međunarodni karneval“

Vreme čitanja: 3min, 04s | 571 reči

29 Jun
vrnjacki-karneval
Foto: vrnjackabanjakarneval.com

„Vrnjački karneval“ je jedna od tri najveće manifestacije u Srbiji. Ove godine se održava od 10. do 17.jula.


Tokom sedmodnevnog programa posetioci će moći da uživaju u koncertima najpopularnijih grupa sa ovih prostora, šarenolikom programu za decu, ali i u sada već nadaleko poznatoj velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci.

vrnjacki-karneval
Foto: vrnjackabanjakarneval.com

„Vrnjački karneval“ je pored Exita i Guče jedna od tri najveće manifestacije u zemlji sa oko 200 hiljada posetilaca koji uživaju u toj letnjoj manifestaciji. Fotografije svedoče da ti posetioci dolaze iz raznih krajeva sveta, a kako i ne bi kada su i učesnici karnevala došli u banju iz raznih zemalja. Tokom nedelju dana u julu mesecu Vrnjačka Banja se pretvori u jednu veliku scenu na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, sportskih dešavanja... A svakako centralni događaj karnevala je Velika međunarodna karnevalska povorka.

vrnjacki-karneval
Foto: vrnjackabanjakarneval.com

Ove godine manifestacija traje od 10. do 17.jula, a posetioci će moći da uživaju uz nastupe grupa koje vole sve generacije. Prvog dana festivala u nedelju 10.jula nastupa „Crvena jabuka“ od 22 sata na Trgu kod biblioteke. Na istom tom mestu ljudi će se okupiti u ponedeljak 11.jula kako bi se opustili uz „Dejana Petrovića i Big Band“. Fanovi grupe „Legende“ moći će da uživaju na tom Trgu u utorak 12.jula takođe od 22 sata dok će „Parni valjak“ zabavljati goste u četvrtak, a „Magnifico“ će izaći na glavnu binu na Trgu u subotu 16.jula.

vrnjacki-karneval
Foto: vrnjackabanjakarneval.com

Pored ovih koncerata najavljeno je i mnoštvo priredbi i predstava za decu. Centralni događaj sedmodnevnog veselja je svakako Velika međunarodna karnevalska povorka koja je zakazna za subotu u 20 časova. Iz godine u godinu glavna atrakcije te povorke su autentične brazilske plesačice mada ni ostali učesnici ne zaostaju po interesantnosti.

vrnjacki-karneval
Foto: vrnjackabanjakarneval.com

Ko poseti ovu manifestaciju svakako može iskorisiti priliku da obiđe i sve znamenitosti i lepote Vrnjačke banje kao i okoline. Organizatori Vrnjačkog karnevala posebno su ponosni na Priznanje za dosadašnji rad u vidu nagrade "Turistički cvet" za najbolju turističku manifestaciju. Ovu prestižnu nagradu dodeljuje Turistička organizacija Srbije uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i usluga. Prvi "Međunarodni Vrnjački karneval" održan je 2005. godine a pružio je preko 40 različitih zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija. Centralno dešavanje Vrnjačkog karnevala, je velika Međunarodna karnevalska povorka koja je 2005. godine okupila 34 karnevalske grupe iz zemlje i inostranstva. Karnevalska povorka je brojala preko 1.500 učesnika.

    Autor: Gordana Ivković


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..