Restoran


dva-jelena-logo

Dva Jelena


Lokacija: Beograd
Tip kuhinje: Nacionalna
Adresa: Skadarska 32
Telefon: :011/72-34-885
Email: info@dvajelena.rs
Web sajt: www.dvajelena.rs
Načini plaćanja: keš|kartica
Kapacitet:Specijalne pogodnosti


Kako doći do nas

16|43|65|77|95|96

Opis


Jedna od prvih asocijacija na boemsku Skadarliju jeste jedan od najpoznatijih restorana u Beogradu, restoran Dva jelena. On predstavlja mesto kojem se vraćaju svi koji jednom dožive neponovljivo iskustvo beogradske boemske atmosfere.

Restoran Dva Jelena ima tri velike sale u kojima svakodnevno možete uživati u dobroj hrani, prijatnom ambijentu i vrhunskoj usluzi, a u večernjim časovima vas očekuje i starogradska muzika po kojoj je nadaleko poznat. Izuzetno je pogodan za sve vaše proslave, bilo da su one privatnog tipa(svadbe, krštenja, rođendani) ili poslovnog karaktera.

Restoran Dva jelena smešten je u srcu Skadarlije i čini jedan od vekovnih simbola Beograda. Ponosan na svojih 180 godina tradicije, ovaj restoran je i danas boemsko mesto u kojem se okupljaju svi poštovaoci gradskog duha Beograda, zaljubljenici u nacionalnu kuhinju i stara vina. Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva jelena jeste i mala istorija Beograda, čuvar tradicije ali i neprolazna atrakcija i mesto kojem se vraćaju svi koji jednom dožive neponovljivo iskustvo beogradske boemske atmosfere. Uživaćete u specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje, ugodnom ambijentu i starogradskoj muzici.

Priča o restoranu Dva jelena počinje u proleće davne 1832. godine i još uvek traje. Tu se počeše okupljati ljudi raznih zanimanja: zanatlije, glumci, pesnici, slikari, pripovedači, muzičari, putujuće grupe glumaca i drugi dobronamernici, zaljubljenici u lepu muziku, dobru kapljicu, šalu i veselje. Lovci Beograda su kumovali nastanku imena. Ne bi trebalo zaboraviti da su ovu kafanu proslavili i njeni slavni gosti, veliki umetnici i velikani naše kulture koji su tu redovno dolazili. Gosti kafane bili su i strani državni predstavnici, umetnici i nebrojeno mnogo turista sa svih strana sveta.auf der Seite von psychiaterbuch


Oceni
Gost.rs | Preporuka

probajte i..