Novi hoteli Beograda


Rastu smeštajni kapaciteti u Beogradu

Vreme čitanja: 2min, 57s| 589 reči

11 Sep
novi-hoteli-beograda
Foto: pixabay.com

Kako Beograd sve više privlači turiste iz okolnih zemalja Evrope, ali i celoga sveta, izgradnja novih hotela nije mogla izostati. Od 2014. godine do danas izgrađeno je više hotela na prostoru naše prestonice, a još nekoliko takvih objekata je u fazi izgradnje.U ovom tekstu vam nudimo listu hotela izgrađenih u Beogradu u protekle 4 godine.

Radisson Blu Old Mill Hotel
Radisson Blu je jedan od hotela istoimenog internacionalnog lanca, koji svoje hotele ima po čitavom svetu. Izgrađen na mestu starog mlina, ovaj hotel predstavlja pravu mešavinu moderne kulture i devetnaestog veka. Nalazi se u Bulevaru Vojvode Mišića, u blizini Beogradskog sajma i velikog broja turističkih atrakcija glavnog grada. Hotel Radisson Blu u svojoj ponudi ima 236 moderno dizajniranih soba uključujući 14 apartmana. Gostima hotela na raspolaganju je i dobro opremljen fitnes centar, sauna, parno kupatilo i soba za odmor.

Hotel Jump Inn
Navedeni hotel sa 4 zvezdice, otvoren je početkom 2014. godine od strane grupacije ,,Triple Jump Group“, čiji je osnivač poznati atletičar Milan Spasojević. Nalazi se na uglu nekadašnje Zagrebačke i Karađorđeve ulice, u sve popularnijem kvartu Savamala. Hotel Jump Inn raspolaže sa 49 soba, uključujići i nekoliko apartmana, dizajniranih da zadovolje različite preferencije i potrebe, kao i dve moderno opremljenje konferencijske sale, restoran i bar.

Hotel 88 rooms
Hotel veoma atraktivnog izgleda smešten je u Takovskoj ulici. Kao sto sam naziv govori, ovaj hotel u svojoj ponudi ima 88 soba, uključujući i tri apartmana. Svaka soba, kao deo Feng Shui projekta, pažljivo je dizajnirana da gostima pruži mir i udobnost. Osim smeštaja, hotel 88 rooms nudi i fitnes centar, usluge obilaska Beograda i noćnog provoda kao i veliku koferencijsku salu i restoran koji se nalaze na krovu hotela.

Hotel Envoy
Hotel sa 4 zvezdice koji je izgrađen prošle godine, smešten je u samom centru Bograda na mestu Australijske Ambasade u Čika Ljubinoj ulici. Hotel raspolaže sa 49 soba različitih veličina i karakteristika. Gostima ovog hotela na raspolaganju su restoran, fitnes i spa centar, bašta pod vedrim nebom i velika lounge biblioteka. Ovaj hotel poseduje svoj Konferens centar, na samo nekoliko minuta hoda od hotela, sa 6 konferencijskih sala veoma zanimljivih naziva.

Argo Garni Hotel
Ovaj hotel sa tri zvezdice, otvoren je 2014. godine u ulici Kralja Milana, u centru Beograda. Sve sobe opremljene su po evropskim standardima da pruže udobnost svojim posetiocima. Hotel Argo u svojoj ponudi takođe ima i restoran i sale za sastanke, a recepcija hotela radi non-stop.

Hotel Zepter
Hotel Zepter se nalazi na Terazijama, odakle za samo nekoliko minuta možete doći do Trga Republike, Kalemegdana ili Skadarlije. Hotel nudi 30 udobno opremljenih apartmana, aperitiv bar, restoran, i konferencijsku salu za sastanke. A na krovu hotela nalaze se fitnes centar, biblioteka i impozantna Horizont terasa koja je namenjena prijemima na otvorenom.

Hotel Nobel
Hotel Nobel nalazi se na Andrićevom vencu, u blizini Skupštine grada sa pogedaom na Pionirski park. Hotel se nalazi na mestu nekadašnje zgrade ambasade Japana. Zanimljivo je da je izgradnja hotela bila inspirisana delom “,Znakovi pored puta“ Ive Andrića.

novi-hoteli-u-beogradu
Foto: pixabay.com

Hotel Holiday Inn Express
Hotel Holiday Inn Express nalazi se u centru Beograda u Ruzveltovoj ulici, odakle možete za 15 minuta hoda biti u centru dešavanja u gradu. Hotel poseduje 123 moderno opremljene sobe različitih dimenzija i kapaciteta. Takođe u ponudi hotela su i biznis centar, bar i dve konferencijske sale za sastanke.

Hotel Hilton
Ovaj svestki poznati lanac hotela bi uskoro trebalo da zvanicno bude otvoren i u našoj prestonici. Projekat je u izgradnji od 2016. godine, a završetak radova planiran je za kraj sledeće godine. Hotel se gradi na ugu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina. Predviđeno je da hotel ima 250 soba i apartmana raspoređenih na 8 spratova, otvoreni restoran na krovu i prostrano dvorište.

Hotel Courtyard Meriott
Ovaj hotel novijeg datuma nalazi se prekoputa Trga Republike, odmah pored Nardonog pozorišta. Hotel poseduje 112 standardnih saba, 2 apartmana i konferencijsku salu. Gostima su na raspolaganju usluge restorana i bara, fitnes centar, biznis centar i market koji je otvoren 24h.

Hotel Regis
Hotel o kome se dosta govori u poslednje vreme, deo je projekta Beograd na vodi. Ovaj hotel će biti deo svetskog brenda St. Regis, poznatog po luksuzu i raskošu. St. Regis Belgrade hotel će se prostirati na prvih 9 spratova Kule Beograd, imaće 25 soba i apartmana sa pogledom na grad ili Savu. Na vrhu zgrade će se nalaziti restoran sa panoramskim pogledom, St Regis bar, spa centar, teretana, bazen kao i postor za sastanke i proslave.

Hotel Saint Ten
Hotel Saint Ten otvoren je početkom ove godine u ulici Svetog Save na Vračaru. Ovaj hotel sa 5 zvezdica svojim gostima nudi na raspolaganje 56 luksuznih soba i apartmana kao i Sanctus restoran internacionalne kuhinje. U okviru hotela nalaze se 5 konferencijskih prostora i otvoreni prostor na 6. spratu namenjen privatnim večerama i poslovnim sastancima.

Hotel Constantine the Great
Hotel sa 4 zvezdice koji je otvoren u Beogradu 2014. godine. Nalazi se jako pristupačnoj lokaciji u ulici Kraljice Marije. Ovaj hotel u svojoj ponudi ima 56 luksuzno opremljenih soba, restoran Edict koji se nalazi u kviru hotela, sopstveni parking kao i konferencijsku salu sa svom pratećom opremom.

Hotel Heritage
Ovaj hotel sa 4 zvezdice otvoren je septembru 2015. godine, u ulici Mije Kovačevića. U ponudi su 40 moderno uređenih soba i apartmana, od toga 4 jednokrevetne, 24 dvokrevetne sobe, 6 junior apartana i 6 apartmana . U prizemlju hotela nalazi se launge bar sa staklenom baštom okruženom zelenilom i restoran. Hotel Heritage je za proleće sledeće godine najavio otvaranje Rooftop restorana, koji će se nalaziti na poslednjem spratu hotela.

Hotel Passport Garni
Hotel Passport Garni otvoren je prošle godine na Novom Beogradu u okviru tržnog centra Piramida. Hotel posluje po principu Bed & Breakfast. U ponudi su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, opremljene modernim nameštajem i uređajima.

    Autor: Nevena Spasojević


Drugim korisnicima se dopalo

pročitajte i..